Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

BASKİ, Erdek'in içme suyu sorununu çözmeye kararlı

BASKİ, Erdek

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı Erdek İşletme Şefliği, Erdek merkez ve bağlı bölgelerde yaz sezonunda yaşanan susuzluk sorununa son vermek üzere çalışmalar başlattı.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Erdek İşletme Şefliği, Erdek merkez ve bağlı bölgelerde yaz sezonunda yaşanan susuzluk sorununa son vermek üzere çalışmalar başlattı.
Yaz mevsiminde içme suyu sıkıntısının yaşandığı Erdek merkez, Ocaklar ve Tatlısu Mahallelerinde yaşanan içme suyu sorununa çözüm bulmak üzere 4 proje birden hazırlayan BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Bankacıoğlu’nu ilçeye davet etti.
BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Bankacıoğlu geldiği Erdek’te, BASKİ Erdek İşletme Şefliğine geçerek burada İşletme Şefi Oktay Süzen’le bir araya geldi.
BASKİ Erdek İşletme Şefi Süzen, BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Bankacıoğlu’na, Erdek merkez, Ocaklar ve Tatlısu Mahallelerinde yaşanan susuzluk sorununa çare olabilecek 4 proje hakkında brifing verdi.

Brifingi dikkatle dinleyen Bankacıoğlu, daha sonra Süzen’le birlikte projelerin uygulanacağı bölgelere giderek incelemelerde bulundu.
Önce brifing ardından söz konusu bölgelerde uygulanacak projeleri bizzat yerinde inceleyen BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Bankacıoğlu, projelerin uygulanmasıyla başarılı sonuçların alınabileceğine değindi.
BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Hüseyin Bankacıoğlu’nun Erdek ziyaretini değerlendiren BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, Erdek Merkezde içme suyu sorununu çözmek üzere Eğridere Bölgesinde hizmet veren TM2 Terfi Merkezi ile Kaynarca suyu hatlarında yeni projelerin uygulanacağını söyledi.
Kaynarca hattının yenileceğini belirten Süzen, TM2 Terfi Merkezinde suyun toplanacağı yeni bir gölet yapımına başlanacağını ve tüm bu çalışmalar için ilgili firmalarla görüşmelerin acilen başlatıldığını ifade etti.
BASKİ Erdek İşletme Şefi Süzen, Ocaklar Mahallesinde yaşanan içme suyu sıkıntısının da sona ermesi için Ocaklar Göletinde yapılan incelemelerde, göletin tamamen boşaltılıp, temizlendikten sonra onarımına geçilerek, mevcut izale hattındaki 70 lik boruların 125 lik borularla değiştirilip Ocaklar Mahallesinde yaşanan içme suyu sorununu kökten çözeceklerini kaydetti.
Diğer projenin Tatlısu Mahallesi Beyazevler Mevkiinde uygulanacağı bilgisi veren BASKİ Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen şöyle konuştu:
“Beyazevler mevkiinde yaklaşık 350-450 hanenin bulunduğu bölgede yaşanan susuzluk sorununa son verecek projemizle bölgeye yakın bir alanda Derinkuyu sondaj çalışmalarına başlayacağız. Su bulunduğunda bu bölgedeki haneler için Tatlısı Köyü Muhtarlığı döneminde inşa edilen 250 tonluk su deposu bulunmakta olup, ancak bu depo yapıldıktan sonra maalesef faaliyete geçirilmiş. Biz Derinkuyu sondaj çalışmasıyla suyu bulduğumuz gibi bu depoya aktararak bölgede yaz aylarında yaşanan içme suyu sorununu da çözmüş olacağız.” dedi.
Dört projenin gerçekleşmesinde kararlı olduklarını vurgulayan Süzen, yapım işlerini yaz sezonuna kadar bitireceklerini sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı